Mindfulness

Mindfulness is een effectieve techniek om je geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren en meer vrede en evenwicht in je leven te brengen. Mindfulness leert je bewust te worden van je gedachten en emoties en ze op een gezonde manier te beheersen. Met behulp van deze techniek kun je stress verminderen, beter slapen en meer voldoening ervaren.

Voor informatie over mindfulness ben je op de goede plek. Ontdek de voordelen van mindfulness.

Mindfulness boeken

Op zoek naar inspiratie en verdieping op het gebied van mindfulness? Dan zijn mindfulness boeken dé methode om meer te leren over mindfulness. Er zijn talloze boeken over mindfulness geschreven, variërend van wetenschappelijke studies tot praktische richtlijnen.

Bekijk hieronder waardevolle en relevante boeken over mindfulness, die je inzichten en praktische handvatten bieden om mindfulness te integreren in je dagelijks leven.

Een overzicht van boeken per titel (in abc).

  1. De edele kunst van not giving a f*ck (Mark Manson)
  2. De kracht van het NU (Eckhart Tolle)
  3. Leef meer, denk minder (Pia Callesen)
  4. Mindfulness voor beginners (Jon Kabat-Zinn)
  5. Na regen komt zonneschijn (Alexandra Elle)
mindfulness boek

Mindfulness oefeningen

Mindfulness oefeningen bestaan uit geschikte manieren om je meer bewust te worden van gedachten en emoties. Deze oefeningen helpen je meer in het nu te leven en je aandacht te richten op wat er nu gebeurt. Dit zonder afgeleid te worden door je gedachten.

Aanbevolen mindfulness oefeningen:

  1. Ademhalingsmeditatie
  2. Bodyscan
  3. Dankbaarheidsmeditatie

Bekijk mindfulness oefeningen »

Mindfulness training

Als je serieus aan de slag wilt met mindfulness, kan een mindfulness training je helpen deze methode beter te begrijpen en toe te passen. Ontdek wat mindfulness training voor jou kan betekenen!

In de mindfulness training leer je niet alleen de theorie achter mindfulness, maar oefen je ook verschillende mindfulness activiteiten en leer je hoe je mindfulness kunt gebruiken in je carrière, relaties en andere aspecten van het leven.

Creëer rust en ruimte in je hoofd

Leer praktische korte oefningen die je helpen om direct stress te verminderen, meer te genieten en in het hier en nu te zijn. 

Winkelwagen