Veelgestelde vragen

Hier vind je snel het antwoord op je vraag.

Antwoorden voor:

  • Mindfulness
  • Yoga

Mindfulness

We hebben de meest gestelde vragen over Mindfulness voor je op een rijtje gezet.

Mindfulness kan op verschillende manieren worden beoefend, waaronder meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen. Het belangrijkste is om in het huidige moment te blijven, zonder hierover te oordelen. Het is goed om regelmatig te oefenen op een rustige plek waar je niet gestoord wordt.

Een mindfulness training is gewoonlijk een gestructureerde cursus onder leiding van een mindfulness instructeur die een opleiding in mindfulness heeft gevolgd. Een inleiding, theoretische achtergrond, praktische toepassingen, en meditatie activiteiten zoals aandacht voor de ademhaling, bodyscan, of zittende meditatie maken allemaal deel uit van het programma. De training duurt gewoonlijk 8 weken en omvat beoefening van mindfulnessactiviteiten.

Bekijk Mindfulness training »

Hoeveel tijd je moet besteden aan het beoefenen van mindfulness hangt af van je persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Om de voordelen van mindfulness te ondervinden wordt 10-20 minuten per dag aanbevolen.

Mindfulness training kan de activiteit en structuur van de hersenen veranderen. In studies is aangetoond dat mindfulness de omvang van specifieke hersengebieden vergroot en de connectiviteit tussen hersengebieden verbetert.

Meditatie is een techniek om je geest tot rust te brengen en je aandacht te richten op één enkel onderwerp, zoals ademhaling.

Mindfulness is een bredere benadering die zich richt op het huidige bewustzijn zonder oordeel. Dit kan zowel door meditatie als door simpelweg aandacht te schenken aan je waarnemingen, emoties en gedachten in het dagelijks leven.

Kortom, meditatie is een techniek om je geest tot rust te brengen, en mindfulness is een levensstijl waarbij je actief aanwezig bent in het moment.

De meest voorkomende mindfulness technieken zijn:

  1. Mindfulness meditatie: dit is de meest bekende vorm van mindfulness, waarbij je zonder oordeel je aandacht richt op je ademhaling of een object.
  2. Bodyscan: deze methode houdt in dat je het lichaam systematisch scant en de aandacht richt op verschillende delen van het lichaam.
  3. Yoga: deze methode mengt fysieke activiteiten met mindfulness en is een effectieve techniek om stress te verminderen.

Bekijk Mindfulness oefeningen »

Yoga

We hebben de meest gestelde vragen over yoga voor je op een rijtje gezet.

Naast Aerial Yoga zijn er ook andere vormen van yoga in de hangmat, zoals Restorative Yoga. Deze vorm van yoga, wat letterlijk “herstellende yoga” of “vernieuwende yoga” betekent, is bedoeld om een diepe ontspanning teweeg te brengen en zo het lichaam in staat te stellen te herstellen.

Aerial Yoga, ook bekend als AntiGravity Yoga, is de meest bekende vorm van yoga in de hangmat. Dit is een vorm van yoga waarbij je een hangmat gebruikt om in de lucht op en neer te bewegen terwijl je gewone yogaposities uitvoert.

Ja, yoga is een effectieve oefentherapie voor mensen met artrose. Yoga kan helpen bij het verbeteren van flexibiliteit, kracht en balans, en kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking geassocieerd met artrose.

Ja, yoga Nidra kan je helpen beter te slapen door je lichaam te ontspannen en je gedachten te kalmeren. Het kan helpen bij het verminderen van spanning en angst, wat resulteert in een betere slaap.

Yoga Nidra kan tot diepe ontspanning leiden, echter kunnen sommige mensen zich hierdoor na de beoefening slaperig of vermoeid voelen. Dit is echter normaal en verdwijnt over het algemeen snel.

Aerial Yoga biedt voordelen door het bewustzijn van je lichaam en ademhaling te vergroten, terwijl je ook kracht en flexibiliteit opbouwt. Bovendien kan het gebruik van de hangmat de belasting van de gewrichten verminderen.

Bij yoga kan het gebruik van een bolster je helpen om in een comfortabele en ontspannen houding te komen, waardoor je dieper in de houding kunt gaan en de fysieke spanning afneemt.

Yoga is goed voor ouderen omdat het flexibiliteit, kracht en evenwicht kan helpen verbeteren, wat het risico op vallen kan verminderen. Bovendien kunnen ouderen hun lichamelijke conditie onderhouden en verbeteren, waardoor ze onafhankelijker en zelfstandiger kunnen blijven.

Peuteryoga kan kinderen van 2 tot 5 jaar helpen met een gezonde lichamelijke ontwikkeling, betere concentratie en lichaamsbewustzijn, wat kan leiden tot betere emotionele controle en minder angst.

Bolsters zijn zachte kussens die je tijdens je yoga oefeningen kunt gebruiken om je lichaam extra te ondersteunen en te ontspannen. In het algemeen helpt de bolster om dieper in poses te komen en comfortabeler te kunnen blijven zitten, waardoor de voordelen van yoga beter kunnen worden ervaren.

Ouder-kind yoga is een vorm van yoga die is ontworpen voor ouders en hun kinderen om samen te beoefenen. Het voordeel van ouder-kind yoga voor het kind is dat het kan bijdragen aan een gezonde lichamelijke ontwikkeling, de concentratie kan verbeteren en stress en angst kan verminderen. Tot slot kan het de ouder-kind relatie versterken.

Yoga Nidra wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar sommige mensen kunnen lichte bijwerkingen ervaren, zoals slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid of hoofdpijn. Het is belangrijk deze methode rustig en aandachtig uit te voeren.

Winkelwagen