Yoga oefeningen met bolster

Als je al een tijdje aan yoga doet, weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om het lichaam tijdens je oefeningen optimaal te kunnen ontspannen. Een van de beste manieren om dat te doen is met behulp van een yoga bolster. Bolsters zijn zachte kussens die je tijdens je yoga oefeningen kunt gebruiken om je lichaam extra te ondersteunen en te ontspannen. Er zijn verschillende soorten kussens, maar de lotus yoga bolster en de rechthoekige yoga bolster zijn toch wel een van de meest populaire.

Yoga Bolster lotus

De Yoga Bolster lotus is geschikt voor mensen die vooral veel zittende oefeningen doen, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen. Deze bolster heeft een unieke vorm die speciaal ontworpen is om het lichaam te ondersteunen tijdens verschillende zittende en liggende yoga-oefeningen. Met dit kussen kun je je yogabeoefening naar een hoger niveau tillen en je lichaam nog beter ontspannen.

Bekijk: Yoga Bolster lotus »

Yoga Bolster rechthoekig

De rechthoekige yoga bolster is een veelzijdig kussen dat je kunt gebruiken tijdens verschillende oefeningen. Deze bolster biedt steun aan je rug, nek, schouders en heupen, en kan worden gebruikt om diepere stretchoefeningen te kunnen uitvoeren. Een rechthoekige bolster is breder, zodat hij een groot deel van, zo niet de gehele rug kan ondersteunen. Een rechthoekige bolster is daarnaast steviger en beweegt of rolt niet tijdens het gebruik, tot slot biedt het zachte steun om je lichaam te ontspannen.

De rechthoekige bolster is perfect voor ontspanningsoefeningen en yoga nidra, waarbij je de bolster onder je knieën kunt plaatsen om je onderrug te ontlasten en volledig te ontspannen. 

Bekijk: Yoga Bolster rechthoekig »

Waarom een bolster aanschaffen?

De Yoga Bolster is een uitstekende aanvulling op je yoga oefeningen. Of je nu kiest voor de Yoga Bolster Lotus of de rechthoekige yoga bolster, deze kussens zorgen voor extra ondersteuning en ontspanning tijdens je oefening. Door een bolster aan te schaffen kun je je yogabeoefening naar een hoger niveau tillen en je lichaam beter ondersteunen. Of je nu een ervaren yogi bent of net begint, een yoga bolster kan je helpen meer uit je oefeningen te halen.

Yoga Bolster Lotus

Als je zoekt naar een tijdloze kleur en een accessoire dat je lichaam perfect ondersteunt tijdens yogasessies, dan valt deze bolster zeker bij je in de smaak. Heerlijk bij ondersteuning van je knieën, rug en armen.

Direct aanschaffen bij:

yoga bolster rechthoekig

Yoga Bolster Rechthoekig

De rechthoekige vorm van deze bolster is superhandig en comfortabel te gebruiken onder je lichaam voor een goede ondersteuning. Het is met deze bolster niet meer nodig om yoga poses over te slaan.

Direct aanschaffen bij:

De weg naar ontspanning en bewustzijn

Yoga is niet alleen een lichamelijke oefening, maar ook een manier om je geest tot rust te brengen en je bewustzijn te verruimen. Er zijn veel verschillende yogastijlen beschikbaar, elk met zijn eigen focus en intensiteit, waaronder bijvoorbeeld Yoga Nidra

Naast yoga kun je bij ons ook terecht voor mindfulness, een methode om je bewuster te maken van je gedachten en gevoelens. Door mindfulness te beoefenen kun je stress en angst verminderen en meer ontspanning en balans in je leven brengen.

Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Bij yoga kan het gebruik van een bolster je helpen om in een comfortabele en ontspannen houding te komen, waardoor je dieper in de houding kunt gaan en de fysieke spanning afneemt.

Bolsters zijn zachte kussens die je tijdens je yoga oefeningen kunt gebruiken om je lichaam extra te ondersteunen en te ontspannen. In het algemeen helpt de bolster om dieper in poses te komen en comfortabeler te kunnen blijven zitten, waardoor de voordelen van yoga beter kunnen worden ervaren.

Mogelijk vind je dit ook interessant
Mindfulness oefeningen met muziek

Mindfulness oefeningen met muziek kunnen een effectieve manier zijn om mindfulness te beoefenen. Mindfulness en muziek zijn een effectieve combinatie om stress te verminderen en

Lees meer
Yoga Nidra gevaarlijk?

In het algemeen wordt Yoga Nidra beschouwd als een veilige practice die stress en angst kan verminderen, de slaapkwaliteit kan verbeteren en een algemeen gevoel

Lees meer
Winkelwagen