Yoga Nidra voor kinderen

Wist je dat Yoga Nidra ook gebruikt kan worden voor kinderen? Yoga Nidra is een populaire meditatietechniek die steeds meer mensen helpt te ontspannen, stress te verminderen en beter te slapen. Het kan je kind helpen om de emoties beter te begrijpen en te controleren, de concentratie te verhogen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. 

In dit blog bespreken we de voordelen van Yoga Nidra en laten we je een korte oefening zien die je samen met je kind kan uitvoeren.

Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel bekend als ‘yoga slaap’, is een methode  waarbij je gaat liggen en je aandacht verschuift van je fysieke lichaam naar je innerlijke wereld. Dit kan leiden tot diepe ontspanning, minder stress en angst, en een betere slaapkwaliteit.

Aanpassen voor kinderen

Kinderen zijn gevoelig voor stress en kunnen moeite hebben zich te concentreren en te ontspannen. Yoga Nidra kan hen helpen deze problemen te verminderen en beter te begrijpen hoe hun hersenen en lichaam werken.

Het is van belang Yoga Nidra eenvoudig en onderhoudend te houden wanneer je het aanpast voor kinderen. Gebruik bijvoorbeeld dierennamen of kleuren om beelden te genereren die aantrekkelijk zijn voor kinderen.

yoga nidra kinderen

Een oefening voor je kind

Hieronder volgt een korte Yoga Nidra oefening voor je kind. Het is een eenvoudige en laagdrempelige oefening die kinderen helpt te ontspannen en tot rust te komen. Kinderen bouwen in hun verbeelding een beeld op dat hen helpt te ontspannen door zich te concentreren op kleuren en te visualiseren dat ze op wolken drijven.

De oefening eindigt met het bereiken van een rustige plek in de natuur om kinderen te helpen zich comfortabel en ontspannen te voelen. Het is een geweldige methode om kinderen te leren hoe ze hun eigen rust en ontspanning kunnen creëren, en het kan hen helpen beter te slapen en minder gestresst te zijn.

Stappenplan

  1. Ga zitten of liggen op een comfortabele plek en sluit je ogen.
  2. Adem rustig in door de neus en adem langzaam uit door de mond. Herhaal dit een paar keer.
  3. Denk aan de kleur rood en stel je voor dat je op een rode wolk zweeft.
  4. Vervolgens kleur oranje en stel je voor dat je op een oranje wolk zweeft.
  5. Denk aan de kleur geel en stel je voor dat je op een gele wolk zweeft.
  6. Ga verder met de kleuren groen en blauw
  7. Stel je voor dat je in een prachtig bos bent waar je je kunt ontspannen.
  8. Adem rustig in en uit terwijl je in het bos bent.
  9. Stel je voor dat je zachtjes wegzakt in een diepe slaap.
  10. Neem de tijd om rustig wakker te worden en je uit te rekken.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van verschillende Yoga Nidra-oefeningen, is het volgen van een Yoga Nidra-training een geweldige manier om meer te ontdekken over deze techniek.

Diepe staat van ontspanning en bewustzijn

Als je op zoek bent naar een diepe staat van ontspanning en bewustzijn, is Yoga Nidra zeker het proberen waard! Maar als het niet je ding is, geen probleem. Er zijn veel verschillende yogastijlen, lengtes en niveaus van intensiteit beschikbaar op dit online yoga platform.

Er zijn ook nog genoeg andere manieren om aan je gezondheid en welzijn te werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van mindfulness? Neem een kijkje en ontdek welke stijl het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Peuteryoga kan kinderen van 2 tot 5 jaar helpen met een gezonde lichamelijke ontwikkeling, betere concentratie en lichaamsbewustzijn, wat kan leiden tot betere emotionele controle en minder angst.

Ouder-kind yoga is een vorm van yoga die is ontworpen voor ouders en hun kinderen om samen te beoefenen. Het voordeel van ouder-kind yoga voor het kind is dat het kan bijdragen aan een gezonde lichamelijke ontwikkeling, de concentratie kan verbeteren en stress en angst kan verminderen. Tot slot kan het de ouder-kind relatie versterken.

Mogelijk vind je dit ook interessant
Yoga oefeningen voor ouderen

Het beoefenen van yoga kan mensen van alle leeftijden ten goede komen, maar yoga kan vooral gunstig zijn voor ouderen. Hier zijn enkele redenen waarom

Lees meer
Winkelwagen