Yoga Hangmat

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om yoga te beoefenen, dan is de yoga hangmat misschien iets voor jou! Met deze hangmat kun je yoga-oefeningen ook uitvoeren in de lucht, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan je yogapraktijk.

Yoga oefeningen met de hangmat

De hangmat biedt talloze mogelijkheden voor verschillende yoga oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld in de hangmat hangen voor ontspanning en meditatie, of je kunt verschillende poses uitvoeren, zoals downward facing dog, warrior, en backbends. Met de hangmat kun je daarnaast je balans en flexibiliteit verbeteren.

Bekijk: Yoga Hangmat »

Stappenplan voor het uitvoeren van backbend in de hangmat:

  1. Ga op de grond zitten met je rug naar de yoga hangmat. Houd de hangmat met beide handen vast en plaats je rug tegen de hangmat.
  2. Til je heupen van de grond en beweeg jezelf naar achteren, terwijl je rug gebogen blijft en je handen de hangmat blijven vasthouden.
  3. Zorg dat je je schouders ontspant en houd je ademhaling rustig.
  4. Als je je comfortabel voelt, kun je je handen langzaam omhoog bewegen en je hoofd achterover laten vallen voor een diepere stretch.
  5. Houd deze houding een paar ademhalingen vast en voel hoe je rug zich opent en ontspant.
  6. Om uit deze houding te komen, laat je je hoofd langzaam naar voren zakken en laat je je langzaam zakken tot je rug weer plat op de grond ligt.

Backbends in de yoga hangmat zijn een geweldige manier om je rug te stretchen en te ontspannen, terwijl je tegelijkertijd je core- en armkracht opbouwt. Het is wel belangrijk om deze pose rustig op te bouwen en te stoppen wanneer je te veel spanning voelt.

Yoga hangmat kopen 

Door een yoga hangmat aan te schaffen, kun je je yogabeoefening naar een hoger niveau tillen en nieuwe uitdagingen aangaan. Bovendien is het een geweldige manier om thuis te trainen en fit te blijven. Wil je de voordelen van een yoga hangmat ervaren? Bekijk dan de hangmat die past bij jouw wensen en behoeften.

Aanschaffen bij:

Yoga-hangmat
Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Naast Aerial Yoga zijn er ook andere vormen van yoga in de hangmat, zoals Restorative Yoga. Deze vorm van yoga, wat letterlijk “herstellende yoga” of “vernieuwende yoga” betekent, is bedoeld om een diepe ontspanning teweeg te brengen en zo het lichaam in staat te stellen te herstellen.

Aerial Yoga, ook bekend als AntiGravity Yoga, is de meest bekende vorm van yoga in de hangmat. Dit is een vorm van yoga waarbij je een hangmat gebruikt om in de lucht op en neer te bewegen terwijl je gewone yogaposities uitvoert.

Aerial Yoga biedt voordelen door het bewustzijn van je lichaam en ademhaling te vergroten, terwijl je ook kracht en flexibiliteit opbouwt. Bovendien kan het gebruik van de hangmat de belasting van de gewrichten verminderen.

Mogelijk vind je dit ook interessant
Yoga oefeningen voor ouderen

Het beoefenen van yoga kan mensen van alle leeftijden ten goede komen, maar yoga kan vooral gunstig zijn voor ouderen. Hier zijn enkele redenen waarom

Lees meer
Winkelwagen