Yoga eerste trimester

Yoga kan een positieve invloed hebben tijdens het eerste trimester van je zwangerschap. Het eerste trimester van de zwangerschap loopt van week 1 tot week 12. Dit zijn spannende weken, want er verandert ontzettend veel in je lichaam. In deze periode is het belangrijk om je lichaam extra rust en ontspanning te geven.

Voordelen zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga versterkt je spieren en houdt je lichaam soepel. Dankzij de ademhalingsoefeningen krijg je meer vertrouwen en controle over je ademhaling. Dit kan je helpen om te gaan met de veranderingen in je lichaam en je voor te bereiden op de bevalling.

Yoga kan een positieve invloed hebben tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Zo kan het ontspanning bevorderen, stress verminderen, de bloedsomloop verbeteren en de spieren versterken die bijdragen aan een goed verloop van de zwangerschap.

Lees meer: Zwangerschapsyoga »

eerste trimester

Wanneer geen zwangerschapsyoga doen?

  • Ten eerste is het altijd een goed idee om er met je verloskundige of gynaecoloog over te praten, vooral als je een medische geschiedenis hebt of complicaties tijdens je zwangerschap.

     

  • Ten tweede zijn er bepaalde situaties waarin zwangerschapsyoga niet geschikt is of waarbij de nodige zorgvuldigheid essentieel is. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om yoga te doen tijdens de 12e tot 14e week van de zwangerschap en juist extra rust te nemen tijdens deze weken.

     

  • Ten derde vermijd houdingen tijdens uw zwangerschap waarbij u op uw buik moet liggen, zoals de cobra-, boog- of sprinkhaan, omdat dit directe druk uitoefent op de baby. 

Kortom, yoga is een uitstekende manier om actief en gezond te blijven tijdens de zwangerschap, maar je moet goed naar je lichaam luisteren. Als iets niet goed voelt, kom dan voorzichtig uit de houding en stop ermee.

“Luister naar je lichaam en respecteer het wonder van de natuur”, zegt Kristoffer. “Er groeit nieuw leven in je buik en dat vergt enorm veel energie”.

Is zwangerschapsyoga iets voor jou?

Zwanger zijn is een prachtige en bijzondere tijd, maar het kan ook zwaar zijn voor je lichaam en geest. Gelukkig kan zwangerschapsyoga je helpen om op een veilige en ontspannen manier voor jezelf en je baby te zorgen.

Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Ja, zwangerschapsyoga is over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap. Het is echter altijd raadzaam om dit met je verloskundige of gynacoloog te bespreken.

Zwangerschapsyoga kan helpen de flexibiliteit te verbeteren, de spieren te versterken, en stress te verminderen.

Vermijd tijdens je zwangerschap houdingen waarbij je op je buik ligt, want dit zorgt voor extra druk op de baby.

Mogelijk vind je dit ook interessant
Yoga oefeningen voor ouderen

Het beoefenen van yoga kan mensen van alle leeftijden ten goede komen, maar yoga kan vooral gunstig zijn voor ouderen. Hier zijn enkele redenen waarom

Lees meer
Winkelwagen